Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

Simon Buist

Geboren in Assen in 1959. Na mijn HBO opleiding Personeel & Organisatie te Groningen ben ik in 1983 begonnen te werken als allround-personeelschef/opleidingsfunctionaris bij Philips Telecommunicatie Industrie B.V. te Leeuwarden. Naast de algemene P&O taken heb ik in drie jaar tijd het ziekteverzuim met de helft gereduceerd.

In 1988 trad ik in dienst bij Philips Information Systems te Apeldoorn. Als personeelsmanager was ik verantwoordelijk voor diverse bedrijfsonderdelen. In 1989 wist ik succesvol de start te realiseren van een nieuw innovatiecentrum in Aken (Duitsland). In het kader van de operatie Centurion coördineerde ik in 1990 de afvloeiing van 300 medewerkers.

In 1991 ben ik als Human Resource & Organization Manager in dienst getreden bij Digital Equipment Corporation (het huidige Hewlett Packard). Hier was ik in eerste instantie verantwoordelijk voor de totstandkoming van een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket en functie-indelingsmatrix. Als gevolg van de neergang in de IT industrie heb ik vervolgens de volledige afbouw gerealiseerd van de Digital organisatie te Apeldoorn. Hierbij waren circa 700 medewerkers betrokken.

In 1995 heb ik de overstap gemaakt naar Wegener. Als hoofd Personeel & Organisatie van Wegener Uitgeverij Gelderland-Overijssel B.V. heb ik me intensief bezig gehouden met de integratie van twee uitgeverijen, het opzetten van een mobiliteit en kwaliteit analyse, re-design van de P&O afdeling, implementatie van een nieuw personeels-informatie systeem, integratie van de VNU dagbladen groep en het ontwikkelen en implementeren van een adequaat P&O beleid. Hierbij gaf ik leiding aan een afdeling van circa 25 medewerkers en heb tevens aan de basis gestaan van het Management Development beleid binnen het Wegener Concern.

Vanaf eind 2002 ben ik als Directeur/Oprichter actief vanuit Quercus Advies, Partner in Personeel & Organisatie waarbij ik al mijn opgebouwde expertise inzet ten behoeve van diverse opdrachtgevers.

Ik heb gewerkt voor organisaties uit verschillende branches zoals ICT, Media, Horeca, Openbaar Vervoer, Kinderopvang, Betaald voetbal en Overheid. Als gecertificeerd TMA-professional ondersteun ik organisaties met betrekking tot talentmanagement en persoonlijke ontwikkeling.

Enige recente ervaringen

Project manager HR projecten a.i.
Als projectmanager verantwoordelijk voor het werven, selecteren en opleiden van voldoende kwalitatief personeel ten behoeve van de treinlijn Zwolle- Enschede - Zwolle - Kampen die eind 2017 operationeel zal zijn.

Associate Partner Senior Flexperts
Opdrachtgevers oplossingen bieden middels het inzetten van ervaren professionals voor korte of langere termijn.

 
 

CONTACT

Balloo 84
9458 TD Balloo
T 0614209316
E s.buist@quercusadvies.nl
KvK 08107870

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren